Door een opgedoken technisch probleem heeft de aannemer de rioleringswerken in de volledige werfzone van de Perenlaan, Notenlaan, Kersenlaan en Vijverstraat tijdelijk stilgelegd. Dit betekent dat alle woningen voorlopig opnieuw bereikbaar zijn met de auto. De bewoners werden via een bewonersbrief op de hoogte gebracht.

Tijdens het plaatsen van de eerste twee pompen in de putten die het afvalwater van de woningen moeten verzamelen, dook een technisch probleem op. De voorziene werkwijze om de pompen te plaatsen, lukt niet.

Andere plaatsingsmethode

Dit betekent dat er een andere plaatsingsmethode moet uitgewerkt worden. Hiervoor worden momenteel testen uitgevoerd. Vervolgens wordt beslist welke methode de meest aangewezen is om de in totaal 36 pompen correct te plaatsen. Een correcte plaatsing is zeer belangrijk voor het goed functioneren van de drukriolering.

Verdere timing?

Uiterlijk dinsdag 27 september beslissen het gemeentebestuur, de aannemer en het studiebureau wanneer de werken kunnen hervatten. Bewoners ontvangen van de aannemer tijdig een bewonersbrief met de melding wanneer de werkzaamheden opnieuw opstarten.

Meer info: dienst openbare werken, 014 33 08 19, openbarewerken.admin@gemeentemol.be